Bacardi Spiced bespreekt in een videoserie hoe de post-lockdown parties eruit zullen zien
De maatregelen versoepelen voorzichtig en de feestjes en festivals worden gepland, maar wat wordt de uitgaanscultuur na Covid-19? Weten we nog wel hoe het moet...? Na anderhalf jaar is het niet verwonderlijk dat we de 'feestkunde' misschien verleerd zijn.
Spicy is in de party scene misschien wel hét sleutelwoord, want we willen immers een spicy outfit én feest an sich. Hoe maak je je ook alweer klaar, en wat zijn nu ook alweer de do’s en don’ts voor een spicy party? Zwangere Guy, Sarita Lorena, Zoey Hasselbank en Yuki Christus geven in de afleveringen (te bekijken op het YouTube kanaal) van ‘Still Spicy?’ hét antwoord in het geval van een huisfeestje of een strandfeest.
Bij zo'n feestje hoort alvast een cocktail, maar zit je na de lange pauzestand verlegen om cocktailinspiratie? Geen probleem, daar is het rummerk om je te helpen: de lancering van ‘Still Spicy?’ valt namelijk samen met de start van de jaarlijkse Rum Month. Bacardi tovert deze zomermaand weer om tot een Caribisch feest en verrast een maand lang met vernieuwende cocktails die te drinken zijn in deelnemende cocktailbars door heel België. Ook viert Bacardi ieder jaar drie iconische cocktails op vaste dagen. Zaterdag 10 juli staat in het teken van National Piña Colada Day, zondag 11 juli National Mojito Day en National Daiquiri Day wordt gevierd op 19 juli. Op de website van Bacardi zijn alle deelnemende Bacardi Rum Month bars te vinden. Zo zal menig feestganger er zo weer in komen...
Wil je toch thuis aan de slag - omdat we dankzij de aflevering nu weten hoe een goed huisfeestje in 2021 eruitziet? Omdat wij de beroerdsten niet zijn, geven we je zomaar de festive recepten:
Spiced & Coda
- 50ml Bacardi Spiced
- 150ml Cola (top met cola)
Skinny Colada
- 50ml Bacardi Spiced
- 15ml limoensap
- 40ml Ananassap
- 40ml kokoswater
Dark n Stormy (Spiced & Stormy)
- 50ml Bacardi Spiced
- 15ml limoensap
- 100ml Gingerbeer (top met gingerbeer)
De Bacardi Spiced uit de recepten wordt gemaakt met een gouden rum die is gerijpt in gebrande vaten van Amerikaans eikenhout voor een lichte rooksmaak. Vervolgens wordt de rum geblend met specerijen voor een uitgesproken, maar zachte smaak. Een extra fijn idee is dat Bacardi voor de Spiced geen kunstmatige zoetstoffen gebruikt om de rijke smaak van de specerijen te versterken.
Bacardi Spiced is verkrijgbaar bij de lokale slijterijen.