Het recept voor een bladerdeegtaart met tomaat, kruiden en Selle-sur-Cher kaas
Ingrediënten voor 8 personen:
- Bladerdeeg: 1 strook van 40x10cm
- 10 grote tomaten
- 10 cherry tomaten
- 1 bos oregano
- 1 bos tijm
- 1 bosje kervel
- 1 bos dragon
- 10g groene olijven
- 15 gram ansjovis
- 10cl olijfolie
- 1 belegen Selle-sur-Cher kaas
- Fijn zout en zeezout
Voorbereiding:
- Maak een tapenade van de olijven en ansjovis.
- Bak het bladerdeeg gedurende 15 minuten op 180°C.
- Was en verwijder de steeltjes van de tomaten. Snijd ze doormidden en leg ze op het bladerdeegvel.
- Breng op smaak met zout, olijfolie, oregano en tijm.
- Bak gedurende 30 minuten op 180°C.
- Snijd de taart uit de oven in individuele porties, leg de gehalveerde kerstomaatjes op elke portie en breng op smaak met olijfolie, zout, oregano en tijm.
- Leg er kervel- en dragonblaadjes op.
- Werk af met schaafsel van Selle-sur-Cher kaas.
- Schik de bereide tomatentaart op een plat bord en leg er een beetje olijventapenade en ansjovis naast.